viernes, 13 de diciembre de 2013

Independència sense sostre


El #BlocSalt aquest matí
 9 famílies sense casa, però amb "data i pregunta". 
Com ja suposo que us havieu adonat, en els darrers mesos havia decidit deixar d'escriure, com a part de la meva "retirada temporal" de l'escenari militant per a dedicar-me a la meva feina, la meva família, els meus estudis i la meva cooperativa. Un "zapatero a tus zapatos". Però ho sento. Avui la meva ira no es pot descriure amb paraules. Pensava que la meva indignació no podia arribar a cotes més altes, però ho ha fet.

Els meus sentiments en aquests moments són de profund odi i despreci, per una part cap als de sempre (classe política i part dels cossos de seguretat), però ara també en part cap a la gent del meu voltant. Sí, cap a la gent que m'envolta.

Perquè avui hem viscut el major drama social des de fa anys, i exceptuant els companys de sempre, he vist que l'únic que preocupa a tothom és la pregunta i la data d'una suposada consulta que en el fons saben perfectament que no se celebrarà.

Tothom penja als seus murs i twitters imatges de retrats de la emperadriu Sissí, i en canvi no pengen fotos del què ha passat aquest matí. Tothom emplena els seus blogs d'articles a on analitzen possibles resultats del referèndum o d'interpretacions de la intencionalitat de les dos preguntes. Tothom es caga en el govern espanyol perquè "no ens deixa celebrar el referèndum" (quina novetat! ara resulta que és la primera vegada que adverteixen que no permetran que es faci!) i aplaudeix al govern convergent per "haver donat data i consulta".

I mentres tant, 14 famílies han estat expulsades del #BlocSalt, i 9 d'elles no tenen a on viure.

El projecte social més espectacular dels darrers anys a les nostres terres ha sigut destruït per les forces del règim, i pocs s'alteren. Un habitatge alliberat pel poble i gestionat pel poble, amb hortes cooperatives, a on s'havien celebrat grans trobades i actes. Un oasi enmig d'aquest desert de corrupció, retallades i conformisme. I l'oasi ha estat esclafat.

La companya Marta Afuera ha estat detinguda per motius que es desconeixen i que no són gens clars (he sentit moltes explicacions contradictòries) i no passa absolutament res. Tothom està de festa perquè hi ha "data i pregunta" per al referèndum, i mentres té lloc la festa, ens han fotut la pitjor ganivetada que podriem imaginar.

Ha sigut com la escena de la "boda roja" de Game of Thrones. La pitjor de les traicions precisament en un moment en què tothom havia baixat la guàrdia.

I lo pitjor de tot és que la majoria de la gent ho ha permès... Potser serà veritat allò de què un poble té el govern que es mereix.

I com a un apunt apart, fastiguejat em vull mostrar respecte a l'actitud dels mossos d'esquadra en aquesta qüestió. Sabeu que precisament jo he sigut sempre un defensor dels cossos de seguretat, considerant que eren ciutadans igual de putejats que els altres. Però aquest acte no té nom.

Complien amb el seu deure? Bueno, no vull ser demagog, però m'agradaria recordar-lis a tots qui pensin això que totes les grans atrocitats de la història han estat executades per gent que "complien amb el seu deure". No tenien elecció? Ho dubto molt. Sempre es té elecció, i un expedient o una suspensió de feina i sou és un mal menor comparat amb el què han patit i hauran de patir les persones que s'han quedat sense res per culpa seva. Perquè han estat expulsades de la seva nova llar sense deixar-lis recollir absolutament res, ni tan sols el menjar.



I com a mínim, jo exigeixo que si un mosso d'esquadra accepta perpetrar aquest greu atemptat contra els drets humans, que com a mínim tinguin la decència de mostrar la seva cara. Perquè aquesta imatge amb els rostres tapats i en fila romana que veiem per tot arreu només pot definir-se amb una paraula: COVARDIA. Siguin valents, senyors, de mostrar el seu rostre i que les víctimes sàpiguen qui són els seus botxins! Perquè si ningú ve a aplicar una sentència, aquesta per lògica no s'aplica. I han estat vostès qui la han perpetrat.

Perquè tan culpable és qui la fa com qui ho permet. I tothom qui calla és igual de culpable.

Però tenim data i pregunta del referèndum. Sí, la tenim. I quina casualitat... precisament quan falten pocs dies per a acabar l'any, i el govern convergent necessita els vots parlamentaris d'ERC per a aprobar els seus presupostos. Precisament en el moment en què totes les enquestes anunciaven una caiguda en picat dels suports (i vots) cap a CiU, i donaven majoria a ERC. I quina gran casualitat també que el desnonament que portava temps anunciat s'hagi dut a terme just després de l'anunci d'aquest referèndum. I també què curiòs que la data s'hagi establert a un any vista, després de què se celebri el referèndum escocés i de l'11 de setembre, època en què l'independentisme està més en auge.

Quina casualitat tot plegat.

Ara CiU tornaràn a ser herois patriotes. Seran qui "ens han portat el referèndum", i no seràn pas tan dolents. Recuperaràn vots i recolzament, i molts els hi perdonaran totes les burrades que ens facin.

Hem perdut el #BlocSalt. Però no perdrem mai l'esperança. Perquè alguns potser no serem "herois patriotes", però tot i això seguim i seguirem lluitant per la nostra gent. Ja que ells mai no ho faran... però ens han donat data i pregunta.

ECG.


.

5 comentarios:

  1. calla la puta boca desgraciat espanyolista, posar al mateix sac el aquest problema amb el tema de la independència és de demagog i de fill de puta, Apunta't a ciudadanos, que fan servir el mateix discurs

    ResponderEliminar
  2. Quina poca imaginació i quina ment més estreta, David Wood. Si no aplaudim al senyor Mas és que som de Ciudadanos (aplaudiments per tú!). Tot i que amb la teva manera d'expresar-te ja ho dius tot, 3 insults en dues línees i mitja. Fes-te mirar on veus el discurs espanyolista. I si als catalans ens tatxen de nazis, és per comentaris com els teus, company. Grata ajuda li fas al nostre país. Corre, ves a aplaudir a en Mas, que el nostre "Líder" acabarà amb totes aquestes injustícies.

    A mi me la sua la identitat catalana i la identitat espanyola. Esclaus de pàtries.

    ResponderEliminar
  3. No t'hi facis mala sang, company. Ell mateix ha quedat ben retratat en el seu comentari... Només ens resta agraïr-li que doni la cara i que tothom sàpiga de quina calanya és, cosa que la majoria dels què venen a insultar gratuïtament no fan.

    ResponderEliminar
  4. i tu Enric quedes ben retratat amb la bandera que portes a la teva fotografia, bandera espanyola evidentment. Tranquil que veient el teu blog ja he vist qui ets i et tinc vist per Girona, quan et vegi no tidré cap inconvenient en dir-t'ho a la cara, espanyol de merda.

    ResponderEliminar
  5. m'agradaria veure si efectivament tens la llengua tan llarga en persona com per les xarxes socials, cosa que dubto bastant ;)

    I, certament, gentussa com tú sou qui doneu mala imatge de l'independentisme. I sou gentussa que, generalment, no esteu presents en els moviments socials, ni feu absolutament res excepte assistir de tant en tant a alguna manifestació cridant insults. Bueno, i dir moltes bestiesses per la xarxa, protegint-vos per la vostra pantalla.

    Qui insulta és qui no té arguments. I tú només practiques l'insult. Deixes molt clar el teu nivell intel·lectual. I, sincerament, és preferible ser un "espanyol de merda" abans que no un ninyato que no té res més a fer que insultar per la xarxa. Certament, l'únic sentiment que es pot tenir cap a tú és llàstima.

    Per cert, ja vaig escriure un article dedicat a gentussa de la xarxa, en aquest cas sobretot espanyolistes de dretes, però també és extensiu i aplicable a pseudocatanalistes feixistes com tú ;)

    http://enricardonagarcia.blogspot.com.es/2013/06/los-trolls-de-internet-la-dictadura-de.html

    I sento anunciar-te que, malauradament per a tú, de moment no tinc cap intenció de callar, cosa que a tú t'agradaria. Per descomptat, un feixista com tú voldria que tothom qui no pensa com ell calléssin, però sentint-ho molt, ni els feixistes catalans ni espanyols podreu silenciar a les persones que veritablement lluiten a diari per canviar les coses.

    Per cert, les teves intervencions seran inmortalitzades pel meu facebook, perquè tothom pugui partir-se de riure amb els teus despropòsits. Són de tan ínfima categoria els teus insults que provoquen un riure molt fàcil, que seria molt egoista per la meva part reservar-me per a mí. Deixem que tothom rigui! Així faràs quelcom útil per a la societat amb els teus insults: fer riure.

    ResponderEliminar