miércoles, 15 de mayo de 2013

El malson dels contenidors (capítol II)


Sembla que la qüestió dels contenidors a la nostra ciutat és quelcom crònic. Ja fa cosa d'un any vam tenir el drama del tancament de contenidors de basura orgànica, molt mediàtic i que va portar molta cúa.

En aquells temps era representant del PRE i el meu mitjà principal d'expressió a la xarxa era el blog del partit. Se'm va donar la oportunitat de dedicar un article a la qüestió: "El "misteri" dels contenidors tancats". Però ara ja no escric en nom de cap candidatura quan vull parlar una vegada més sobre els contenidors, però ara no és perquè hagin estat tancats, sinó perquè sembla ser que havien de ser renovats, i no serà així.

Al darrer ple de dilluns vam veure com una moció per a renovar tots els contenidors de la ciutat va ser tombada amb vots en contra de l'oposició, i cada grup municipal va esgrimir diversos arguments en contra d'aquesta renovació. Cada grup tenia motius molt concrets per a no estar a favor de la renovació, però la votació clau estava amb el grup del PSC, el qual va afirmar (agafeu-vos fort) que els diners d'aquesta renovació podien destinarse a... millorar el clavegueram!!!

Però hi ha un petit factor que sembla que se'ls hi ha passat per alt, i és que aquesta renovació de contenidors no provenia únicament d'un presupost municipal pagat directament pels gironins i gironines. Aquest presupost per a la renovació provenia d'una subvenció de la Unió Europea, tot i que, com la CUP va assenyalar, aquesta subvenció correspondria a una part d'aquesta inversió, i la diferència vindria de les arques municipals.

Així doncs, ens hem trobat amb què l'ajuntament tenia uns diners d'Europa destinats a fer aquesta renovació de contenidors (que certament ja tocava), i resulta que després del darrer ple, el govern municipal haurà de retornar aquests diners a Europa, ja que no poden fer-se servir per a cap altra cosa. Més d'un (sociata) esgrimirà l'argument demagògic de què aquests diners es podrien aprofitar per a altres coses, però si et donen diners per a invertir en una cosa molt concreta, no te'ls pots gastar en el què vulguis. Però hi ha alguns a qui això els hi costa molt d'entendre.

Coneixeu tots el meu odi visceral (i en ocasions bastant irracional) a CiU, però ara he de dir que començo a estar una mica fartet de tant de partidisme per part de la oposició, especialment del PSC. El grup socialista de l'oposició, certament, crec que era perfectament conscient d'on provenien aquests diners i com es podien invertir, i si no ho era és que directament són més inútils que la primera llesca del pà bimbo. Tombar aquesta moció, per la seva part, ha obeït a un objectiu molt i molt clar: tocar els nassos a l'equip de govern. No ha estat així amb les argumentacions d'altres grups de la oposició, que van votar-hi en contra per qüestions de coherència i de principis, però no hi ha cap dubte de què el vot en contra del PSC era purament malintencionat.

El PSC encara no ha acceptat la seva derrota a les darreres eleccions municipals, i el seu objectiu ara és recuperar el més aviat possible l'ajuntament, que es pensen que és propietat seva. I per a això, han demostrat no tenir cap mena d'escrúpol ni de vergonya. Si cal tacar el nom de la ciutat obligant a que tornem una subvenció que ha costat sang aconseguir, doncs es fa. Tot sigui per a desgastar a CiU. Així doncs, els "socialistes" gironins ens acaben de demostrar que l'únic que els hi interessa és treballar pel bé del Partit, i no pel bé de Girona.

Des de fa temps podem veure a certa regidora del PSC, de la qual ara no diré el nom (una pista: el seu cognom recorda al nom argentí de les tortites), present als moviments socials de la ciutat. Òbviament que tota ajuda és agraïda, i a ningú se li impedirà que ajudi a la PAH i a les associacions de veïns. Però siusplau, que no ens prenguin per imbècils: l'objectiu mal disimulat d'aquesta bona senyora és recaptar vots. I mira tú... serà casualitat que aquesta mateixa regidora va ser la que va proposar en el ple que ens gastéssim els diners de la subvenció europea en "altres projectes sostenibles"? No crec!

El PSC ha tingut prop de 30 anys per a estar del costat de l'associacionisme ciutadà i de les organitzacions de veïns. I... oh! Sorpresa! Ha calgut que deixin de governar la ciutat per a que se'n recordin de què l'associacionisme ciutadà existeix, i de què hi ha problemes socials que cal solucionar. Ens prenen vostès per idiotes? I si després tornen vostès a l'equip de govern, arreglaran algun dels problemes socials que patim? O aprendran dels convergents i faran un "això avui no toca", amparant-se amb l'excusa de què no tenen prou  poder o majoria per a fer absolutament res?

Que no enredin a ningú amb aquest rentat de cara. L'autèntic poder fàctic a Girona no és CiU (un altre tema és a la resta de Catalunya, a on sí que és el poder a combatre), sinó que és el PSC. Per molt que portin la paraula "socialista" al seu nom, i que es facin dir representants de la esquerra moderada institucional, la veritat és que la seva aspiració única i exclusiva és manar. És tenir la "seva" ciutat ben controlada. Ells no són la solució ni l'alternativa: són el principal problema.

No ens deixem embaucar pels cants de sirena del PSC gironí. Que quedi molt clar qui són. I en homenatge al difunt Hugo Chàvez, li he de dir al PSC de Girona:

"No nos hagan creer que ahora están del lado del pueblo. Porque aunque se pongan una careta, siguen teniendo orejas de cochino, y siguen teniendo rabo de cochino, i siguen roncando como cochinos".


No hay comentarios:

Publicar un comentario