viernes, 19 de abril de 2013

Cal pagar tributs a l'Emperador?


Aquesta va ser la pregunta capciosa que diuen les escriptures bíbliques que li van fer els fariseus a Jesucrist. Se la carregava igual tant si deia que "sí" com que "no", ja que en el primer cas s'identificaria com a un submís a la ocupació romana que patia Judea, i en el segon cas seria identificat com a simpatitzant dels rebels. En tots dos casos acabaria rebent, i aquesta era la intenció. Però diuen aquests mateixos escrits que se'n va escapar de la resposta agafant una moneda i preguntant:

- De qui són la cara i la inscripció?

Li van respondre que del César. Llavores va respondre:

- Doncs doneu-li al César el què és del César, i a Déu el què és de Déu.

Aquesta història m'ha vingut al cap quan llegint el diari Vilaweb vaig i em trobo amb la notícia de que el govern català convida a pagar els impostos a la generalitat per tal de bastir la hisenda pròpia. Uau! Què valents, els grans "independentistes" de CiU, que ara s'atreveixen a no donar-li diners a Espanya...! 

Ai, no! Que tal i com diu la notícia, igualment s'hauràn de pagar a Espanya per a no caure a la il·legalitat! Vaja home, quina pena.

Però lo dolent no és el fet en sí mateix, que és propi d'una pel·lícula dels Monty Python. El pitjor de tot és que a continuació de la publicació a les xarxes socials es van succeïnt comentaris d'al·legria aplaudint la iniciativa... Patètic. 

El govern convergent tothom qui tingui dos dits de front sap perfectament que té d'independentista el què jo d'astrofísic, però el problema està amb que molta gent es creu aquestes bestieses, i les veu com a "avenços" cap a l'Estat Propi. Per què aquesta necessitat de voler creure amb alguna cosa? Està bé que algú vulgui creure amb una Catalunya independent més justa, però d'aquí a fer-lis concessions a qui continua permetent els desnonaments i demés drames diaris hi ha un bon troç.

El fals independentisme convergent no és cap causa a creure-hi, és una manipulació social en tota regla. I hi ha causes de sobres per creure-hi, hi ha lluita diària amb la qual tenir fe. No hi ha cap motiu per a deixar-se engatusar per les mentides del govern.

Perquè a més a més, les burrades del PP protagonitzen les portades, amb frases vàries a cada qual més indignant. Però per molt dolent que sigui el PP, no s'ha de disculpar a CiU, que ens segueixen govenant, i segueixen parlant només de sobiranisme per a ocultar la realitat: que continuen siguent la delegació de la oligarquia financera  a Catalunya.

Qualsevol diferència entre PP i CiU, és pura coincidència.

ECG.

No hay comentarios:

Publicar un comentario